Electronics Engineering Review Materials: Section 2 Module 9

This is the Section 2 Module 9 of the compiled Electronics Review Materials taken from different sources including but not limited to Electronics books, past Board Exams Questions, Journals and the Internet.

Electronics Review Materials: Section 2 Module 9

This is the Section 2 Module 9 of the compiled Electronics Review Materials taken from different sources including but not limited to Electronics books, past Board Exams Questions, Journals and the Internet. This particular reviewer in Electronics Engineering has random Questions and Answers in random topics. Make sure to familiarize each questions to increase the chance of passing the ECE Board Exam.

Electronics Engineering Reviewers: Section 2 Module 9

1. Zero-biased FET

Ans. all the way open

2. If PNP is replaced with NPN

Ans. reverse the supply voltage

3. Hierarchical structure for organizing and searching

ans. Gopher

4. center PC and several PCs

ans. client/server

5. NOS…. client computer and a part of ___

Ans. server

6. Larger capacitive elements

Ans. Low cut-off frequency

7. Small capacitive elements

Ans. high cut-off frequency

8. Q is dependent on

Ans. frequency and bandwidth

9. Multiplying factor of an integrator

Ans. -1/RC

10. RL plane is

Ans. combination of resistance and inductive reactance

11. R - jXC

Ans. combination of resistance and reactance

12. Differential output of op-amp with two in-phase inputs

Ans. common gain times input signal

13. Input-output relationship is ______ due to ____ term of Schmitt

Ans. nonlinear, squared

14. Series resistance decrease, zener current

Ans. increase

15. Reverse saturation current is composed of minority carrier and

Ans. surface leakage current

16. Pulse output

Ans. class D

17. Push-pull, most commonly used amplifier

Ans. class B

18. Diode detectors are used in

Ans. Radio receivers

19. Input frequency change by changing dc voltage

Ans. VCO

20. Steady/stable OTA is composed of

Ans. transconductance and load resistor

21. A step unit input when integrated produces a

Ans. a ramp function

22. In a R-S flipflop, what are the inputs?

Ans. Reset, Set

23. 6th harmonic

Ans. 6KHz

24. Period is also defined as

Ans. reciprocal of frequency

25. When met with a disaster

Ans. loss of processing ability

26. Centralized processing system with access from terminals

Ans. teleprocessing system

27. NOS

Ans. operating system for networks

28. For good overall voltage

Ans. Rs and RL product and evaluate individually

29. Phase angle

Ans. arctan of X/R

30. In series RL, as resistance goes lesser than reactance, phase angle goes

Ans. 90 degrees

31. Operating environment

Ans. shell

32. As –XC/R goes zero, the phase angle gets closer to

Ans. 0 degrees

33. Dc up to cut-off frequency, disregarding higher frequencies

Ans. low pass filter

34. Knee voltage is also known as

Ans. barrier potential

35. X=1, Y+1, X+YZ is

Ans. always 1

36. Voltage gain

Ans. 1

37. When VGS is less than the pinch off voltage

Ans. drain current is zero

38. Silicon potential barrier is

Ans. 0.7 V

39. What is true

Ans. Si has higher PIV and wider temperature range than Ge

40. Midrange open-loop

Ans. 0 Hz to upper critical frequency

41. Norton

Ans. ideal current source and parallel resistor

42. Thevenin

Ans. ideal voltage source and series resistor

43. Ideal current source

Ans. large internal resistor

44. State variable filter is composed of

Ans. one summing amplifier and two integrators

45. Conductor with zero resistance

Ans. ideal approximation

46. Voltage with internal resistance

Ans. second order approximation

47. The ____ source resistance, the ____ load resistance has less voltage gain

Ans. larger, smaller

48. Copper has how many protons

Ans. 29

49. Which of the following is not practical to manufacture in Ics

Ans. inductor

50. N-type

Ans. adding impurity donors

51. Image resolution is also

Ans. dot pitch

52. If valence electron of copper is removed, the net charge is

Ans. +1

53. Page frame has

Ans. 2KB or 4KB

54. When Insulting messages are sent, it is known as

Ans. flaming

55. Rectangular division

Ans. frames

56. A flowchart is

Ans. the plan solution

57. when physical destructions approach, one should have

Ans. disaster recovery plan

58. Bipolar MOSFET is also

Ans BiMos

59. The cut-off frequency

Ans. -3dB

60. An oxygen has eight protons and eight neutrons. If two neutrons are added, what is the atomic weight

Ans. 18

61. The output of a bridge rectifier is

Ans. a fullwave rectifier

62. Variable capacitance

Ans. varactor diode

63. The differential output of an op-amp is

Ans. Sum of the differential gain times the difference of inputs and common gain times the input

64. In a FET, input is injected to

Ans. the gate

65. In differential amplifiers, two terminals which are connected to each other are the

Ans. bases

66. Varactor diode

Ans. frequency synthesizer

67. Crystal oscillator is known for its

Ans. stability

68. VDB has

Ans. stability

69. Frequency stabilizer has

Ans. exceptional stability

70. Appearance and disappearance of holes

Ans. lifetime

71. Derivative of sine wave

Ans. instantaneous rate

72. JFET is a ___-controlled device

Ans. voltage

73. Due to stray and parasitic elements, the cut-off frequency is

Ans. high

74. Secured waste,,,, and applicant screening

Ans. data security

75. Silicon at room temperature

Ans. insulator

76. OTA is

Ans. voltage-to-current amplifier

77. Transistor was introduced in

Ans. 1940’s

78. Heat sink is to reduce

Ans. junction heat

79. Has stable current

Ans. transistor/zener

80. Why do amplifiers have two load lines

Ans. they have two equivalent circuits

81. Comparator with hysteresis

Ans. output is fed to the non-inverting input

82. On normal operation , the diode in the collector is in ___

Ans. reverse biased

83. For zener diode not to be destroyed, the current must be less than

Ans. the maximum current rating

84. Ans. proportional to the weights of the input

85. In an ideal op-amp, if inputs are zero, the out is ___

Ans. zero

86. If the dielectric constant increase,

Ans. the capacitance increase per volume

87. If the capacitance has negative temperature coefficient,

Ans. the reactance decrease when temp increases

88. Capacitive susceptance is

Ans. positive and imaginary

89. A RAM

Ans. easy to get data out and put it in

90. Reverse saturation current doubles for every ____ celsius increase in temperature

Ans. 10 degrees

91. Holding current SCR

Ans. turn off when anode current falls out

92. Origin of magnetic flux

Ans. at the north of the magnetic pole

93. Bar graph

Ans. do not give precise readings

94. Data along with instructions are given

Ans. encapsulation

Complete List of Section 2 Modules in Electronics (Q&A)


Post a Comment

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget