MCQs in Network Models Set 2

MCQs in Network Models Part 2 from the book Data Communications and Networking 4th Edition by Behrouz A. Forouzan. Reviewer in Electronics Systems and Technologies (Communications Engineering).

Multiple choice questions for Network Models - Set 2

This is the Multiple Choice Questions in Chapter 2: Network Models - Set 2 from the book Data Communications and Networking by Behrouz A. Forouzan. If you are looking for a reviewer in Communications Engineering this will definitely help. I can assure you that this will be a great help in reviewing the book in preparation for your Board Exam. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the ECE Board Exam.

This is the continuation of the Network Models Set 1 Multiple Choice Questions.

Begin and Good luck!

Choose the letter of the best answer in each questions.

25. The TCP/IP _______ layer is equivalent to the combined session, presentation, and application layers of the OSI model.

  • A)   data link
  • B)   network
  • C)   physical
  • D)   application

ANS: D

26. When a host on network A sends a message to a host on network B, which address does the router look at?

  • A)   logical
  • B)   physical
  • C)   port
  • D)   none of the above

ANS: A

27. As the data packet moves from the upper to the lower layers, headers are _______.

  • A)   Rearranged
  • B)   Removed
  • C)   Added
  • D)   Modified

ANS: C

28. The physical layer is concerned with the movement of _______ over the physical medium.

  • A)   dialogs
  • B)   protocols
  • C)   bits
  • D)   programs

ANS: C

29. To deliver a message to the correct application program running on a host, the _______ address must be consulted.

  • A)   physical
  • B)   port
  • C)   IP
  • D)   none of the above

ANS: B

30. Ethernet uses a ______ physical address that is imprinted on the network interface card (NIC).

  • A)   32-bit
  • B)   6-byte
  • C)   64-bit
  • D)   none of the above

ANS: B

31. The _______ layer is the layer closest to the transmission medium.

  • A)   Network
  • B)   Transport
  • C)   Physical
  • D)   Data link

ANS: C

32. The OSI model consists of _______ layers.

  • A)   eight
  • B)   seven
  • C)   five
  • D)   three

ANS: B

33. The ________ address, also known as the link address, is the address of a node as defined by its LAN or WAN.

  • A)   IP
  • B)   port
  • C)   specific
  • D)   physical

ANS: D

34. Layer 2 lies between the physical layer and the _______ layer.

  • A)   Data link
  • B)   Transport
  • C)   Network
  • D)   None of the above

ANS: C

35. Why was the OSI model developed?

  • A)   The rate of data transfer was increasing exponentially
  • B)   Standards were needed to allow any two systems to communicate
  • C)   Manufacturers disliked the TCP/IP protocol suite.
  • D)   None of the above

ANS: B

36. In the OSI model, as a data packet moves from the lower to the upper layers, headers are _______.

  • A)   removed
  • B)   added
  • C)   rearranged
  • D)   modified

ANS: A

37. In the OSI model, when data is transmitted from device A to device B, the header from A's layer 5 is read by B's _______ layer.

  • A)   session
  • B)   physical
  • C)   transport
  • D)   presentation

ANS: A

38. The seven-layer _____ model provides guidelines for the development of universally compatible networking protocols.

  • A)   ISO
  • B)   OSI
  • C)   IEEE
  • D)   none of the above

ANS: B

39. The Internet model consists of _______ layers.

  • A)   Eight
  • B)   Seven
  • C)   Five
  • D)   Three

ANS: C

40. In the OSI model, what is the main function of the transport layer?

  • A)   process-to-process message delivery
  • B)   node-to-node delivery
  • C)   synchronization
  • D)   updating and maintenance of routing tables

ANS:

41. _______ is a process-to-process protocol that adds only port addresses, checksum error control, and length information to the data from the upper layer.

  • A)   IP
  • B)   TCP
  • C)   UDP
  • D)   none of the above

ANS: C

42. The ______ layer establishes, maintains, and synchronizes the interactions between communicating devices.

  • A)   session
  • B)   physical
  • C)   transport
  • D)   network

ANS: A

43. A port address in TCP/IP is ______ bits long.

  • A)   16
  • B)   32
  • C)   48
  • D)   none of the above

ANS: A

44. In the OSI model, encryption and decryption are functions of the ________ layer.

  • A)   application
  • B)   presentation
  • C)   session
  • D)   transport

ANS: B

45. TCP/IP is a ______ hierarchical protocol suite developed ____ the OSI model.

  • A)   five-layer; before
  • B)   six-layer; before
  • C)   seven-layer; before
  • D)   five-layer; after

ANS: A

46. The ________ address, also known as the link address, is the address of a node as defined by its LAN or WAN.

  • A)   logical
  • B)   port
  • C)   physical
  • D)   none of the above

ANS: C

47. The _______ model shows how the network functions of a computer ought to be organized.

  • A)   ANSI
  • B)   CCITT
  • C)   ISO
  • D)   OSI

ANS: D

48. The _______ layer ensures interoperability between communicating devices through transformation of data into a mutually agreed upon format.

  • A)   network
  • B)   presentation
  • C)   transport
  • D)   data link

ANS: B

Check your work.

Complete List of Chapter Quiz in Data Communications and Networking

Download File in PDF



Search! Type it and Hit Enter


We educate thousands of students a week in preparation for their licensure examinations. We provide professionals with materials for their lectures and practice exams. To help us go forward with the same spirit, contribution from your side will highly appreciated. Thank you in advance.


Labels:

Post a Comment

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget
Real Time Web Analytics