MCQs in Network Models Set 1

MCQs in Network Models Part 1 from the book Data Communications and Networking 4th Edition by Behrouz A. Forouzan. Reviewer in Electronics Systems and Technologies (Communications Engineering).

Multiple choice questions for Network Models - Set 1

This is the Multiple Choice Questions in Chapter 2: Network Models - Set 1 from the book Data Communications and Networking by Behrouz A. Forouzan. If you are looking for a reviewer in Communications Engineering this will definitely help. I can assure you that this will be a great help in reviewing the book in preparation for your Board Exam. Make sure to familiarize each and every questions to increase the chance of passing the ECE Board Exam.

It's nice to see you here. I know you are excited to take the exam but before you start make sure you reviewed the refresher summary of this topic Network Models.

Begin and Good luck!

Choose the letter of the best answer in each questions.

1. The ______ layer adds a header to the packet coming from the upper layer that includes the logical addresses of the sender and receiver.

  • A)   data link
  • B)   network
  • C)   physical
  • D)   none of the above

ANS: B

2. Which of the following is an application layer service?

  • A)   File transfer and access
  • B)   Mail service
  • C)   Remote log-in
  • D)   All the above

ANS: D

3. When data are transmitted from device A to device B, the header from A's layer 4 is read by B's _______ layer.

  • A)   Transport
  • B)   Application
  • C)   Physical
  • D)   None of the above

ANS: A

4. __________ provides full transport layer services to applications.

  • A)   UDP
  • B)   TCP
  • C)   ARP
  • D)   none of the above

ANS: B

5. The process-to-process delivery of the entire message is the responsibility of the _______ layer.

  • A)   Transport
  • B)   Application
  • C)   Physical
  • D)   Network

ANS: A

6. The ______ layer is responsible for moving frames from one hop (node) to the next.

  • A)   transport
  • B)   data link
  • C)   physical
  • D)   none of the above

ANS: B

7. The _______ layer is responsible for delivering data units from one station to the next without errors.

  • A)   physical
  • B)   data link
  • C)   transport
  • D)   network

ANS: B

8. The session, presentation, and application layers are the ____ support layers.

  • A)   user
  • B)   network
  • C)   both (a) and (b)
  • D)   neither (a) nor (b)

ANS: A

9. The physical, data link, and network layers are the ______ support layers.

  • A)   network
  • B)   user
  • C)   both (a) and (b)
  • D)   neither (a) nor (b)

ANS: A

10. The ________ layer is responsible for the process-to-process delivery of the entire message.

  • A)   transport
  • B)   physical
  • C)   network
  • D)   data link

ANS: A

11. The _______ layer lies between the network layer and the application layer.

  • A)   Data link
  • B)   Transport
  • C)   Physical
  • D)   None of the above

ANS: B

12. The Internetworking Protocol (IP) is a ________ protocol.

  • A)   connection-oriented
  • B)   reliable
  • C)   both a and b
  • D)   none of the above

ANS: D

13. The _______ layer links the network support layers and the user support layers.

  • A)   session
  • B)   transport
  • C)   data link
  • D)   network

ANS: B

14. ICMPv6 includes _______.

  • A)   IGMP
  • B)   ARP
  • C)   RARP
  • D)   a and b

ANS: D

15. The ____ address uniquely defines a host on the Internet.

  • A)   IP
  • B)   port
  • C)   specific
  • D)   physical

ANS: A

16. The _______ layer coordinates the functions required to transmit a bit stream over a physical medium.

  • A)   data link
  • B)   transport
  • C)   network
  • D)   physical

ANS: D

17. The ______ layer is responsible for the source-to-destination delivery of a packet across multiple network links.

  • A)   network
  • B)   physical
  • C)   data link
  • D)   transport

ANS: A

18. Mail services are available to network users through the _______ layer.

  • A)   Transport
  • B)   Physical
  • C)   Data link
  • D)   Application

ANS: D

19. The ____ created a model called the Open Systems Interconnection, which allows diverse systems to communicate.

  • A)   IEEE
  • B)   ISO
  • C)   OSI
  • D)   none of the above

ANS: B

20. The _______ layer changes bits into electromagnetic signals.

  • A)   Physical
  • B)   Transport
  • C)   Data link
  • D)   None of the above

ANS: A

21. IPv6 has _______ -bit addresses.

  • A)   128
  • B)   32
  • C)   64
  • D)   variable

ANS: A

22. The_____ address identifies a process on a host.

  • A)   specific
  • B)   port
  • C)   IP
  • D)   physical

ANS: B

23. The_________ layer is responsible for the delivery of a message from one process to another.

  • A)   transport
  • B)   network
  • C)   physical
  • D)   none of the above

ANS: A

24. The _________ layer enables the users to access the network.

  • A)   application
  • B)   physical
  • C)   data link
  • D)   transport

ANS: A

You can continue answering the Set 2 for following this link. Network Models - Set 2 MCQs

Check your work.

Complete List of Chapter Quiz in Data Communications and Networking

Download File in PDF



Search! Type it and Hit Enter


We educate thousands of students a week in preparation for their licensure examinations. We provide professionals with materials for their lectures and practice exams. To help us go forward with the same spirit, contribution from your side will highly appreciated. Thank you in advance.


Labels:

Post a Comment

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget
Real Time Web Analytics